Последвайте Гласове в Пригответе се за разпадането на Русия, пише за

...
Последвайте Гласове в Пригответе се за разпадането на Русия, пише за
Коментари Харесай

Бивш командващ силите на САЩ в Европа: Пригответе се за разпадането на Русия

Последвайте " Гласове " в 
Пригответе се за разпадането на Русия, написа за в. " Дейли телеграф " Бен Ходжис, някогашен командващ въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа, представен от Българска телеграфна агенция.

Катастрофалните загуби на Кремъл в Украйна могат да доведат до рухването на Руската федерация, предвижда Ходжис.
Става все по-ясно, че Украйна ще завоюва войната и че Кремъл е изправен пред историческа рецесия на доверието. Сега към този момент в действителност си мисля, като вземем поради сериозността на слабостите на Путин, които към този момент са забележими, че е изцяло допустимо да следим началото на края - освен на неговия режим, само че и на самата Руска федерация.
Тази голяма империя, в която живеят над 120 разнообразни етнически групи, е с нестабилни основи и, в случай че би трябвало да се изразим в жанр Хемингуей, рухването ѝ може в началото да е последователно, само че бързо да придобие внезапен, белязан от принуждение и неконтролируем темперамент. Ако не успеем да се подготвим за тази опция, както не успяхме да се подготвим за краха на Съветския съюз, това може да докара до голяма геополитическа неустойчивост.

Виждам минимум три фактора, които могат да доведат до рухването на Руската федерация, отбелязва Ходжис.
Първият е загубата на доверие на руснаците във връзка с съветската войска, която обичайно е централен детайл от легитимността на Кремъл. Унижението ѝ в Украйна в този момент е съвсем цялостно, а гордият Черноморски флот към момента се крие зад Крим, прекомерно уплашен да предприеме дейности против една страна, която даже няма военноморски флот.
Мъжете руснаци в миналото бяха примамвани от обещанията за положително възнаграждение във въоръжените сили, а в този момент мнозина от тях вършат всичко допустимо да не бъдат взети в армията, защото знаят каква орис ги чака на бойното поле. Това докара до още по-голямо набиране на бойци от етническите малцинства, като да вземем за пример чеченците, които е най-лесно да бъдат употребявани за пушечно месо. Това предизвика неодобрение, което няма елементарно да утихне.
Ако някои чеченски бойци решат да стартират нова война за самостоятелност, от кое място Путин ще откри военните запаси, с цел да води тази война, като вземем поради какъв брой мощно е зает в този момент с Украйна, пита риторично някогашният американски пълководец. Той без подозрение си дава сметка, че в случай че такава война бъде извоювана бързо и безапелационно от чеченците, това може да докара до вълна от други такива спорове в Русия.
Второ, ударът, който бе нанесен на съветската стопанска система, е пагубен и ще докара до неспособност за 144-милионното население на Русия да продължи да съществува обикновено. Загубата на енергийните пазари, която компенсираше неналичието на модерни производства, не може да бъде обезщетена. Европейските държавни управления повече няма да разчитат на " Северен поток 1 ", откакто видяха какъв брой елементарно може да бъде спрян.
Русия разчиташе също по този начин на износа на оръжия, само че коя страна ще бъде заинтересувана в този момент да купува нейните оръжия? Русия може да живее месеци с тази икономическа рецесия, като се надява, че фирмите ще се върнат един ден, само че даже и съветският издръжливост си има граници, акцентира Бен Ходжис.
Стигаме и до третия фактор, който се състои в разпръснатостта на популацията на Русия, което е единствено два пъти по-голямо от това на Обединеното кралство. Тази специфичност е причина за слаба съгласуваност сред руснаците даже и в най-хубави времена, а в този момент, когато властовият център е в слаба позиция, възприятието за принадлежност към нацията може още повече да отслабне.
Западните наказания ще принудят елитите в Москва да създадат стопански отстъпки във връзка с междинната класа в столицата, която е по-непосредствена опасност за властта. Малцинствата в другите райони обаче надали ще бъдат ухажвани по този метод.
Като вземем всичко това поради, шокиращо е какъв брой малко се приказва за евентуалния завършек на Руската федерация. Трябва да си задаваме сложните въпроси в този момент, с цел да не ни връхлетят изведнъж.
Като да вземем за пример - до какво ще доведат всички тези процеси в една страна, която има сериозен нуклеарен боеприпас и малко властови центрове? В чии ръце ще се окажат нуклеарните оръжия? Как да предотвратим приключването на оръжия и бойци към балтийските страни? Неизбежен ли е огромният вътрешен спор или крахът може да се развие в границите на политическия подтекст?
Всички тези неща, взети дружно, са в действителност съществено предизвикателство за Запада. Ако създадем неточност, ще се сблъскаме с злополука. Не успяхме да се подготвим за последния съветски провал преди към 30 години и можем да твърдим, че вътрешният безпорядък, който го последва, докара до ръководството на Путин. Не можем повторно да си позволим да бъдем неподготвени, заключава Ходжис.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР